Placa pentru afumat pește este accesoriul ideal pentru pescarii amatori sau pur și simplu pentru iubitorii de mâncare bună și atmosferă relaxantă. Inițial gândită pentru file de somon, această placă poate fi folosită și pentru a afuma alte tipuri de pește, cum ar fi păstrăvul, care este mult mai accesibil în zonele noastre.
Placa se atașează cu ușurință de pereții vetrei de foc prin doi cleștișori suficient de adânci cât să asigure stabilitate plăcii. Gradul de înclinare se poate modifica după preferințe.
Mod de utilizare:
1. Presărați sare fină peste file-ul de pește și lăsați-l "la odihnit" (ideal 1 - 2 ore) înainte de afumare.
2. Puneți file-ul de pește pe placa de afumat cu pielea înspre placă.
3. Atașați și fixați clema metalică de susținere a peștelui.
4. Fixați placa în poziție verticală pe marginea vetrei de foc (unghiul poate fi modificat în funcție de puterea focului).
5. Lasați peștele să se afume deasupra focului, fără a-l atinge, timp de 1 -2 ore, în funcție de grosimea file-ului și preferințe.