Vas ceramic pentru preparat iaurt

Denk
389,00 Lei
Setul include:

- 1 vas ceramic Granicium®
- 1 capac
- 1 termometru
- 1 căciuliță din material textil. 

Dimensiuni:

- diametru: 15 cm
- înălțime: 14,5 cm
- greutate: 1,35 kg
In stoc

Durata de livrare: 24 - 48 de ore

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: JM Ai nevoie de ajutor? 0786011110
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Video (1)
  • Review-uri (0)

Preparați iaurt proaspăt la dumneavoastră acasă în mod simplu, natural și sănătos. Spre deosebire de iaurtul ultraprocesat din comerț, iaurtul preparat în casă conține o cantitate mult mai mare de bacterii lactice vii, necesare pentru buna funcționare a procesului de digestie. Puteți folosi ca materie primă tipul de lapte preferat, achiziționat din surse sigure. 

Vasul pentru prepararea iaurtului este fabricat din ceramică Granicium®. Aceasta se remarcă printr-o mare capacitate de stocare a căldurii (reține de 20 de ori mai multă căldură decât oțelul), calitate esențială în prepararea iaurtului. De asemenea, este un material extrem de rezistent, datorită conținutul ridicat de cuarț și feldspat. Astfel, dumneavoastră vă veți putea bucura de produsul ales o viață întreagă. Este un material sigur pentru prepararea și depozitarea alimentelor.

Vasul este prevăzut cu patru piciorușe, astfel încât doar o mică parte din căldura înmagazinată de vas va fi transferată suprafeței pe care este așezat. Atunci când este folosită și căciulița din dotare, laptele se va răci într-un ritm foarte lent, pe parcursul a mai multe ore și va permite bacteriilor lactice să se dezvolte în mod corespuzător pentru a se obține un iaurt de calitate. 

Mod de preparare

1. Încălziți aproximativ 600 de ml de lapte până la 80ᵒC. Pentru a măsura temperatura, folosiți termometrul cu care este prevăzut vasul. 
2. Turnați laptele încălzit în vasul ceramic și puneți capacul împreună cu termometrul.
3. Lăsați vasul la temperatura camerei (aprox. 20°–22°C) până când laptele ajunge la 45°–42°C (aproximativ o oră).
4. Adăugați trei lingurițe de iaurt proaspăt sau culturi de iaurt conform indicațiilor producătorului. 
5. Puneți din nou capacul peste vas, fără termometru. 
6. Acoperiți vasul cu căciulița

Lăsați vasul astfel acoperit, fără să îl mișcați, la temperatura camerei timp de aproximativ 8 ore, timp în care va avea loc procesul de fermentare. După aproximativ 8 ore, iaurtul este gata și poate fi consumat sau păstrat la frigider timp de 2-3 zile. 

Vasul pentru preparat iaurt poate fi spălat în mașina de spălat vase. 

 

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!