0786011110 contact@firedeco.ro
Selectează o Pagină

Daca ne uitam in marile orase din Romania, putem vedea furnicare de oameni activi, in goana dupa performanta, rezultate, profit si “viata mai buna”. Ritmul este alert, afacerile, antreprenoriatul sau munca in mari corporatii presupun consum mare de energie, atat fizica dar mai ales mentala. Succesul profesional si castigurile financiare peste medie vin si cu o doza de stress sau cu (prea) mult timp petrecut in cladiri de birouri sau in trafic, printre intalniri si ciclul birou-acasa. Cand intrebi oamenii de business cum definesc ei “viata buna”, adeseori regasim raspunsuri precum: “relaxare cu familia” , “quality time”, “activitati in aer liber”, “gratar cu prietenii”, “iesiri in spatii verzi”, “gradinarit”. Este absolut firesc sa-ti doresti lucruri care sa difere de agitatia de la birou, si chiar sa compenseze. De aceea, cei mai multi se orienteaza spre case cu gradini si spatii verzi in care sa se detaseze de ritmul alert si unde sa regaseasca acea clipa de liniste atat de valoroasa.

Fire pit-urile reprezinta o solutie atractiva si eficienta pentru relaxare in spatii outdoor.

Pe acest trend, in Romania devine populara si apreciata relaxarea langa un fire pit (vatra de foc, vas pentru foc). O solutie cunoscuta mai ales in SUA (si alte state occidentale), unde aproape orice proiect de amenajare a gradinii include si un fire pit. Oamenii sunt atrasi in mod instinctiv in jurul focului. De aceea, un fire pit inconjurat de cateva fotolii devine repede locul principal de intalnire al familiei/oaspetilor. “The hot spot” pentru relaxare, socializare si petrecere timp in aer liber.

Poti petrece mai mult timp afara, citind o carte in sunetul linistitor al trosnetului de lemne sau avand conversatii in tihna cu familia si prietenii, dincolo de monitoarele, ecranele si conferintele de peste zi.

Avantajele unui fire pit portabil

Spre diferenta de fire pit-urile din piatra sau caramida, fire pit-urile portabile nu necesita lucrari de amenajare costisitoare si consumatoare de timp sau energie. Un fire pit mobil poate fi utilizat inca din ziua in care a fost livrat. Este extrem de simplu de asamblat iar posibilitatile de amenajare a spatiului din jurul sau depind doar de imaginatia proprietarului.

Cele mai multe modele de fire pit portabil sunt si foarte versatile. Cu doar cateva accesorii, un fire pit se transforma dintr-un obiect de décor intr-un gratar de gradina incapator. Poate fi transportat cu usurinta si in alte locatii, la iarba verde sau, de ce nu, pe plaja (acolo unde legislatia permite). Astfel, te poti bucura de un foc controlat iar spatiul ramane curat in urma ta, asa cum l-ai gasit.

Unde se gasesc?

In Romania, cea mai variata selectie de fire pit-uri mobile se gaseste la FIRE DECO . Fire pit-urile FIRE DECO sunt metalice (din otel), sunt disponibile in dimensiuni variate si cu accesorii utile.

Fire pit-urile FIRE DECO pot fi pozitionate in aproape orice spatiu exterior, de la cea mai intima terasa, pana la cea mai generoasa gradina. In plus, multe modele dispun de accesorii de tip grill, ce le transforma oricand si intr-un gratar deosebit ca design si foarte practic.

Am stat de vorba cu Sorina Carstoiu, owner al magazinului firedeco.ro pentru a intelege dinamica acestui nou “must-have” in dotarea gradinilor si care este profilul celor care le cumpara:

Oamenii isi doresc timp. In general, oamenii de business, antreprenorii sau angajatii de succes resimt lipsa timpului si isi propun ca putinul timp liber de care dispun sa fie petrecut intr-o maniera cat mai placuta si relaxanta, sa simta ca traiesc bucurii simple si emotii autentice.

De accea, printre clientii nostri, cel mai adesea regasim profilul oamenilor tineri, activi, care apreciaza timpul petrecut in aer liber, in contact cu natura. Oameni ce calatoresc, care ies des in spatii outdoor (excursii, terase, restaurante, evenimente, festivaluri) si care apreciaza calitatea, designul, arta si aspectul practic. Conceptul de “fine living” este din ce în ce mai apreciat și în România, ceea ce nu poate decât să ne bucure.”

Ca distributie geografica, cele mai multe comenzi vin din zona Cluj si Bucuresti (cu zona rezindentiala periferica – Snagov, Corbeanca, Pipera, Balotesti). In Cluj exista deja o cultura a fire pit-urilor, majoritatea clientilor nostri fiind foarte hotarati si cunoscand bine beneficiile fire pit-ului pe care si l-au ales). De asemenea, in Timisoara si Iasi exista apetit pentru relaxarea langa fire pit, si desigur, in zonele montane, in special Brasov (acolo unde focul de tabara este ceva obisnuit, iar un foc relaxant intr-un fire pit devine o alternativa mai eleganta, un “altfel de foc de tabara”, ce poate fi aprins oricand si fara a usca/murdari vegetatia sau solul)”.

Indiferent de stilul in care este amenajata gradina, pe firedeco.ro poti gasi cu usurinta un model de fire pit care sa sa se integreze perfect in decor. Alege modelul care se potriveste cel mai bine gradinii tale